opc_loader

Menu

Bloeiend leven van L. Hensels

35,50
  • Alles wat je als imker nodig hebt
  • Diverse soorten honing (Bio)
  • Bijenproducten, ideaal als cadeau

Wij mogen diergeneesmiddelen verhandelen.

Beschrijving

Bloeiend leven door L.G.M. Hensels

Voor hun voortbestaan zijn talloze planten op bijen aangewezen en omgekeerd kunnen bijen niet zonder planten. Planten leveren namelijk het voedsel voor bijen: nectar en stuifmeel. Terwijl bijen dat voedsel verzamelen, zorgen ze tegelijkertijd voor bestuiving - en dus bevruchting - van de bloemen die zij bezoeken. Zo verzorgen bijen het voortbestaan van heel veel plantensoorten waarvan de zaden en vruchten dan weer voedsel zijn voor mens en dier.

In 'Bloeiend leven' wordt de nadruk gelegd op zowel de nutswaarde van de plant voor de bijen en andere insecten als ook de waarde van de bijen voor de planten. Biodiversiteit en ecologie in brede zin.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor imkers en tuinders. Daarnaast is er informatie in verwerkt om tot leerboek te dienen voor drachtplantencursussen, bestuivingscursussen en groenopleidingen.

Maar ook voor alle natuurliefhebbers is dit boek een bron van informatie. Zeker ook voor instanties zoals Staatsbosbeheer, beheerders van natuurterreinen, plantsoendiensten en domeinen, cultuurmaatschappijen, boomkwekerijen en hoveniersbedrijven die een gericht aanplantbeleid moeten uitstippelen waardoor de relatie bijen - planten in beider voordeel wordt bevorderd.

Beoordelingen ()
Bloeiend leven van L. Hensels heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Bloeiend leven van L. Hensels
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items