opc_loader

Menu

Honing/Honey

37 Artikelen

Bij Imkerij De Linde kunt u verschillende soorten Nederlandse honing en Nederlandse biologische honing kopen. Elke honingsoort heeft unieke eigenschappen, daarom geven wij graag een kort overzicht van de diverse mogelijkheden op het gebied van Nederlandse honing. 

Voorjaarshoning kristalliseert snel door het hoge glucose-gehalte in deze honing. Daarom wordt de honing geroerd om er zo een fijne Nederlandse crèmehoning van te maken die smeuïg en smeerbaar blijft. Kristalliseren wordt ook wel 'versuikeren‘ genoemd en zorgt ervoor dat de honing wat dikker en korrelig wordt.

Honingen die minder snel kristalliseren, zijn vloeibaarder en daarom erg geschikt voor in de koffie, thee, yoghurt of salade. De Nederlandse zomerhoning en de Nederlandse biologische honing is hiervoor goed te gebruiken. Uiteindelijk zal alle honing kristalliseren. Dit kan worden teruggedraaid door de pot honing in lauwwarm water te zetten; niet warmer dan 40 graden anders vallen de enzymen die de bijen aan de nectar toegevoegd hebben uiteen.

Bovendien is onze Nederlandse honing erg gezond, doordat het een natuurlijk product is. Daarbij hebben een aantal van onze honingsoorten aanvullende voordelen voor de gezondheid. Olland Royal is een honingsoort die aan te raden is vanwege haar gezonde werking. Deze fijne crèmehoning wordt gemengt met 5% Koninginnengelei en 5% pollen/stuifmeelkorrels en is daardoor erg krachtig en geeft veel energie. De Nederlandse Heidehoning wordt ook wel de Rolls-Royce onder de honingen genoemd en is heerlijk met een stuk oude kaas of in salades. Deze honing heeft een vrij pittige smaak. 

Tevens verkopen wij ook Nederlandse zomerhoning en Acaciahoning in knijpfles en honinglepels en –draaiers. Bovengenoemde honingsooorten komen gegarandeerd uit Nederland en niet van ver weg over zee… zoals Zuid-Amerika en China waar veel goedkope honingsoorten uit de supermarkt vandaan komen.

Bovendien produceren wij onder de naam Imkerij Bio bij De Linde als één van de weinigen in Nederland SKAL gecertificeerde Nederlandse biologische honing, dus uniek. Deze Nederlandse biologische honing kan helpen tegen hooikoorts. De honing zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer gewend raakt aan pollen uit de omgeving die in de honing zitten. Het lichaam bouwt hierdoor meer weerstand op.