opc_loader

Menu

Nederlandse Biologische honing/Streekhoning 450 gram van Imkerij Bio bij De Linde

14,50
  • Alles wat je als imker nodig hebt
  • Diverse soorten honing (Bio)
  • Bijenproducten, ideaal als cadeau

Wij mogen diergeneesmiddelen verhandelen.

Beschrijving

Nederlandse biologische honing kopen bij Imkerij De Linde in Olland (Sint-Oedenrode).

Nederlandse biologische honing wordt geoogst uit bijenkasten die in een gecertificeerd gebied staan dat is goedgekeurd door de SKALBio Controle.

De honing wordt gewonnen in een straal van 3 km rondom de bijenkast; hierdoor is deze honing gebiedseigen.

Daarnaast dienen de bijen gehuisvest te zijn in een houten kast, ze krijgen biologische gecertificeerd kunstraat en worden bijgevoerd met biologisch gecertificeerde bijenvoeding.

Nadat er ieder jaar een honingmonster dat uit deze bijenvolken komt onderzocht wordt op residuen van verboden varroabestrijdingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen, en deze stoffen worden niet aangetroffen, mogen we de Nederlandse honing die we hieruit oogsten de naam Nederlandse biologische honing geven.

Het oogsten van de honing gebeurt door de verzegelde honingramen te ontzegelen en deze in een honingslinger te plaatsen. De honing wordt op deze manier koud geslingerd en uit de ramen gehaald. De biologische honing wordt daarna gezeefd en minimaal 2 weken weggezet in een emmer. Dit proces heet het rijpen van de honing; hierbij stijgen de luchtbellen en nog eventuele ongerechtigheden op naar de oppervlakte van de emmer. Daarna kan de honing afgevuld worden in potten en kunt u deze Nederlandse biologische honing kopen bij Imkerij De Linde. Verder wordt er niets aan deze gezonde honing van de imker toegevoegd.

Honing van de imker is -  naast dat deze erg lekker is  –  goed tegen allerlei kwaaltjes zoals hooikoorts, keelpijn en brandwonden. De biologische honing kunt u gebruiken in de salade, voor de bereiding van taarten en gebak of in opgeklopte slagroom. Biologische honing is namelijk een goede vervanger voor suiker.

De honingbijen voegen aan de verzamelde nectar enzymen toe die essentieel en gezond zijn voor het menselijk lichaam.

Op het moment dat de honing kristalliseert, kunt u de honing verwarmen au bain-marie tot maximaal 40ºC. Verwarm de honing niet in de magnetron want dan verdwijnen alle goede voedingsstoffen.

U kunt deze Nederlandse biologische honing online kopen bij Imkerij De Linde.

Dit biologische product is geproduceerd door Imkerij Bio bij De Linde.

Beoordelingen ()
Nederlandse Biologische honing/Streekhoning 450 gram van Imkerij Bio bij De Linde heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Nederlandse Biologische honing/Streekhoning 450 gram van Imkerij Bio bij De Linde
Review plaatsen

Meest recente reviews