opc_loader

IMKERIJ DE LINDE

Pastoor Smitsstraat 27

5491 XL  SINT-OEDENRODE

Imkerij De Linde om van uw hobby een succes te maken!

Propolis tinctuur 10 ml

7,00
Verzendmethode
GLS-Nederland:
8,75
Levertijd:
4-5 dagen behandel- en verzendkosten

Propolistinctuur in flesje met pipet en een inhoud van 10 ml

De propolis is opgelost in alcohol 96% en bevat 20% propolis.

In een bijenkast leven in de zomer circa 60.000 bijen. Zou één van deze bijen besmet raken door een bacteriële infectie, dan zou binnen een mum van tijd het hele volk worden aangetast. Propolis is geen stof die de bijen zelf produceren. Het wordt verzameld aan de knoppen van de bomen vooral populieren, kastanjes en naaldbomen. Hiermee maken de bijen er de kieren in de kast of korf mee dicht.
 
De herontdekking van propolis is iets van de laatste jaren, hoewel het in de oudheid door de Egyptenaren en Grieken ook al gebruikt werd. Pas in de zestiger jaren kwam het onderzoek naar de eigenschappen van de propolis op gang. Het bleek dat niet alleen de bijen maar ook de mens kon gebruikmaken van de veelzijdig gezonde eigenschappen van propolis.
Propolis is een natuurproduct dat in velerlei opzicht kan bijdragen aan herstel van het lichaam na ziekte.
 
Er bestaat de kans dat iemand allergisch reageert op het gebruik van propolis; je krijgt jeuk bij uitwendig gebruik of een onaangenaam gevoel in de keel bij inwendig gebruik. Aanbevolen wordt om eerst propolis te testen door een druppel in de elleboogholte aan te brengen; wordt deze plek hierdoor rood en branderig dan is gebruik af te raden.
 
Er is geen vaste dosering aan te geven soms volstaat enkele druppels van de tinctuur (3 x daags). Aanbevolen wordt om te beginnen met 4 x 10 tot 15 druppels per dag, waarvan de laatste inname voor het slapen gaan
Gebruik:
Propolis is weldadig voor de huid en kan daarvoor zowel uitwendig als inwendig worden toegepast. De stof bevordert verder de reinheid van de mond- en keelholte (10 druppels op lauw water, gorgelen en doorslikken of enkele malen per dat 1 tabletje opzuigen. Propolis zorgt voor een goede bloedcirculatie. Ook draagt propolis bij aan het goed functioneren van blaas, nieren en prostaat. Daarnaast helpt het bij menstruatie-klachten en houdt het spieren en gewrichten soepel.
Propolis tinctuur 10 ml

(rona brown)
eindelijk zijn mijn kapot mondhoeken genezen met dit middel.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items