opc_loader

Menu

Over ons - Hoe het allemaal begon...

Als 12-jarige jongen, kocht Marcus twee bijenvolken van een tuinder die overleden was. Hij dacht weleens even bijen te gaan houden!

Omdat er toen niemand was om hem te helpen, mislukte dit volledig. De volken die Marcus gekocht had, waren waarschijnlijk moerloos en hij moest een regenpak aantrekken als hij de volken openmaakte. Zo staken ze. Wat er overbleef van deze start, was een bijenkast waarin inderdaad ooit bijen ingezetten hadden. Deze bijenkast belandde bij Marcus thuis op zolder. Toen hij na een jaar de bijenkast herontdekte op zolder, rook hij nog zo heerlijk naar was en propolis dat hij regelmatig naar zolder ging om aan die kast te ruiken. Dit was het begin van zijn liefde voor de honingbij en al haar geuren.

Marcus kwam daarna in een tijdperk terecht dat de bijen op de achtergrond verdwenen en uitgaan en de motorcross op de voorgrond kwamen. Daarna vertrok hij op redelijk jonge leeftijd op avontuur naar Brazilië en woonde hij nog een aantal jaren als boerenknecht in Luxemburg.

In 1990 kwam hij terug in Nederland, kwam hij op een bepaald moment een imker tegen die hem adviseerde om zo snel mogelijk weer met bijen te gaan beginnen. En dat gebeurde. Marcus en Mirjan gingen wonen in Olland deze plaats is speciaal uitgekozen omdat hier veel natuur is en dit goed is voor de honingbij.

In 2008 is Imkerij De Linde opgericht samen met een andere professionele imker. Er was in die tijd veel vraag naar bestuiving en zo werd Marcus bestuivings-imker. In het begin met 100 bijenvolken maar de vraag groeide dus dit aantal verdubbelde.

In 2009 ging Imkerswinkel De Linde van start, waar Mirjan de leiding in nam. Ze begon een webwinkel met afhaaltijden.

Het bedrijf groeide enorm en Mirjan en Marcus besloten al vrij snel om hun reguliere baan op te zeggen en volledig voor de Imkerij te gaan…..uiteraard zonder subsidie. De twee bedrijven werden samengevoegd tot Imkerij De Linde.

In 2017 kwam daar een ander bedrijf bij Imkerij Bio bij de Linde.

Dit is een SKAL-gecertificeerde imkerij. Hierin wordt onze Nederlandse Biologische honing geproduceerd. Deze staat onder strenge controle van de SKAL en mogen we als 1 van de weinige Biologische imkerijen in Nederland het groene blaadje op onze Biologische Nederlandse honing plaatsen.

Deze bijen zitten op 4.9 mm cellen met een raamafstand van 32 mm in plaats van 5,4 mm en raamafstand 38 mm.

Met deze jarenlange ervaring hebben wij de mogelijkheid en de kennis in huis om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren. Door de jaren heen zijn er veel mensen bijgekomen die zich voor het bijenhouden interesseren en wij doen ons uiterste best om deze imkers met de juiste ondersteuning de weg te wijzen in bijenland.