opc_loader

IMKERIJ DE LINDE

Pastoor Smitsstraat 27

5491 XL  SINT-OEDENRODE

Imkerij De Linde om van uw hobby een succes te maken!

Praktijkcursus Koninginnenteelt 2019 door Marcus Mesu van Imkerij De Linde

Aantal plaatsen: 12

Aantal lessen: 5

Prijs: € 150,00

Start: mei/juni 2019

Contactgegevens:

Praktijkdocent en aanmelden bij Marcus Mesu info@imkerswinkeldelinde.nl

Cursuslocatie praktijk: Marcus Mesu, Imkerij De Linde, Pastoor Smitsstraat 27, Olland (Sint-Oedenrode) 06 – 20 37 22 32

Marcus Mesu start in het voorjaar van 2019 een Praktijkcursus koninginnenteelt waarin ook aandacht besteed wordt aan de specifieke kenmerken van de Buckfast-bij en de Carnica-bij.

De 5 praktijklessen zijn ook steeds op bovengenoemd adres om 19.00 uur.

Deze lessen zijn in de maand mei en juni. We starten als het weer geschikt is en de bijenvolken zover zijn. Een vaste praktijkdag is niet mogelijk omdat de koninginnenteelt haar eigen ritme kent. Uiteraard is er overleg met de cursisten. In deze lessen wordt met de cursisten aandacht besteed aan het maken van een starter, overlarven, aangeblazen doppen, teeltvolk en pleegvolk, teeltraam, broedstoof, inkooien van moeren, bevruchtingskastjes vullen, controle van jonge moeren. 

Kortom, het volledige proces van het telen van koninginnen wordt met de cursisten doorgenomen. Het is de bedoeling dat de cursisten thuis aan de slag gaan met deze vaardigheden. In iedere praktijkles worden ook de eigen praktijkervaringen weer besproken. Gestreefd wordt naar een kritische blik op het eigen handelen in de praktijk. De cursist moet in staat zijn fouten en tegenvallende resultaten op te sporen.

Om de eigen praktijk vruchtbaar te kunnen uitvoeren, is het nodig dat de cursist een aantal zaken aanschaft zoals starter, teeltraam met dopjes en koninginnenkooitjes, overlarfnaald en bevruchtingskastjes.

Alle cursisten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Omlarfdag van BBV-Zuid op zondag 26 mei 2019 van 10.00 uur tot 14.00 uur en krijgen daar gratis 5 larven van uitstekende Buckfast-lijnen en/of Carnica-lijnen. Indien u meer larven wilt, kosten deze € 1,00 per stuk.

Er is een mogelijkheid om moertjes raszuiver te laten bevruchten; dit zit niet bij het cursusgeld inbegrepen. Dit is mogelijk in de 4deperiode naar Ameland dit is aanleveren kastjes op vrijdag 12 juli 2019 en afhalen op zaterdag 27 juli 2019 bij Imkerij De Linde.